hoofdsponsors

WK Rotterdam NL - sprinttriatlon Philippe Jacobs

Het WK voor de sprint ging dit jaar door te Rotterdam (NL). Philippe Jacobs na hieraan deel, en maakte er een verslag van.

Het WK Tri sprint in Rotterdam het ik goed doorstaan. We waren met een 100-tal deelnemers in mijn age-group. Ik wist er als 33ste te eindigen van de 78 finishers.

 

Het zwemmen verliep heel vlot. Ik had wel de voeling met de kopgroep dan al verloren met een achterstand van  circa 1 minuut. De afstand naar de fiets in de wisselzone was toch wel heel ver. Circa 500 meter extra loopwerk. Gewisseld en vertrokken met de bike met om en bij 2 minuten achter de kopgroep. Ook fietsen ging me voor de wind, en na eventjes solo kwamen we met een groepje van vier waar de verstandhouding heel goed was. Ik fietste de 9e tijd. Wederom een vlotte wissel. Dan maar starten met het afsluitende onderdeel, het vraagteken. Ik kon de 5 km uitlopen in een tijd van 22 minuten, en daar was ik na een seizoen van tal van kwetsuren best tevreden mee.

Uiteindelijk finishte ik als eerste Belg en werd 33ste in mijn categorie. Voor een podiumplaats moet je 1 minuut sneller zwemmen en 4 minuten sneller lopen. Dus is er nog wat werk aan de winkel. Ik ben toch heel tevreden terug huiswaarts gekeerd, want reeds de selectie op zak voor het WK kwart in Australië.

Ik weet nu al waarvoor gespaard.... :-)

 

Sportieve groeten Philippe...

© 2021 LENTRIAC. All Rights Reserved. Site by Homemedia